browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Glutenfritt brød med Toro grov miks

Posted by on 1. februar 2011

I det siste har den glutenfrie baksten min blitt ganske mislykka og eg har vore lite inspirert til å bake. I går prøvde eg meg på eit grovt brød som eg synst vart skikkeleg godt ;) Luftig, grovt og lett å lage.

Denne oppskrifta er uten gluten, egg og melk og blir til 1 brød.

Ingredienser: 1 pk Toro glutenfri grov miks, 1/2 pakke gjær, 4 dl vann, 1 ss fiberhusk, 1 ss solsikkefrø, 1 ss linfrø, 2 ss hel/hakka bokhvete og 1/2 ts salt.

Visp fiberhusk sammen med ca halvparten av vannet og la det svelle i ca 5 min.

Bland alt det tørre og ha det i bollen sammen med resten av vannet. Hell deigen over i ei smurt 1,5 l form og la den heve i 30-45 min. Steik nederst i ovnen på 210 grader i 30-35 min. Pensle brødet med olje eller vann dersom du vil ha fin farge på skorpa.

Eg pleier å fryse glutenfritt brød i porsjoner, kjapt og enkelt å ta ut av frysaren når ein treng det ;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>