browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Koriander

Posted by on 13. februar 2010

Eg er totalt hekta på koriander for tida. Denne friske, smakfulle og super gode urten som eg nettopp har oppdaga på nytt. Når eg var i Vietnam i 2005 haaaaaaata eg koriander, synst ikkje det smakte godt og det var nesten umuleg å finne mat som ikkje var full av det.

vietnam

Koriander der er som poteta er (har vore i Norge) til alt. Har etter den turen ikkje smakt koriander før nyleg. Lysta til å prøve det igjen, kom etter eit tvprogram der Jamie O laga mexicansk mat. Lars vart svolten og inspirert og fann på denne gryta eit par dager etter, og da var det gjort. Koriander passar til det meste av mexicansk og asiatisk mat, som til denne svinewoken og desse scampiane.

koriander 2

«Koriander er svært smaksrik og er spesielt mye brukt i det sør-østasiatiske og meksikanske kjøkken. Planten har taggete, grønne blader og kan minne om persille i utseendet. Lukten er karakteristisk, med et litt parfymert og sitrusaktig preg. Korianderfrøene har en mye kraftigere smak enn bladene, og bør males i morter før bruk og brukes med en viss forsiktighet. Koriander brukes f.eks. til gryteretter, salater, kylling, sauser, fiskeretter og salsa.» bama.no

koriander

Har kjøpt koriander på ULTRA til no, dyrt og ofte dårleg kvalitet. Fekk tips om å kjøpe det på ein asiatisk butikk. Det var utruleg mykje bedre kvalitet og smak, og ei stor pakke til 18 kr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.